Hoewel discussies nogal uiteenlopen over de mate waarin, hebben ook dieren emoties. Deze emoties kunnen ook verstoord raken en zorgen voor mentale of fysieke klachten. Er is wel verschil tussen mens en dier voor wat betreft het soort emoties. Veel emoties die wij als mensen kunnen ervaren zijn bij dieren minder aanwezig of helemaal afwezig. Een dier heeft van nature zeven basisemoties:

 

* angst en onzekerheid

* zoeken, verlangen en nieuwsgierigheid

* woede, agressie en boosheid

* voortplanting en lust

* verzorging en moederliefde

* paniek en verlies

* spelen en plezier.

 

Daarnaast hebben dieren ook andere emoties, die zijn overgenomen van de mens. Niet zelden spiegelt het dier daarbij wat er speelt bij het baasje. Hoe mooi is het wanneer na integratie bij het dier, het baasje weet dat er ook voor hem/haar werk aan de winkel is om pijnpunten op te ruimen.

 

Dieren interpreteren emoties wat ongecompliceerder en zuiverder dan mensen. En daardoor zijn klachten bij dieren heel goed met NEI aan te pakken.

 

Het scala aan klachten waarbij NEI ingezet kan worden is heel breed. Bij elke verandering in gedrag, bij elke fysieke klacht kun je met NEI op zoek naar de oorzaak.

Huisdier naar de praktijk?

Het testen van een huisdier in een vreemde omgeving kan spanning met zich meebrengen voor het dier. Daarom kan jouw huisdier gewoon thuis blijven. Een dier kan namelijk heel goed op afstand getest worden via het baasje. Je neemt een foto mee van het dier (mag ook op je telefoon) en daarmee gaan we aan de slag. Rechtstreeks via het dier testen kan ook, maar dat gebeurt dan op locatie.