Hoe werkt nou zo'n biotensor?
Een biotensor is een uiterst gevoelig meet- en testinstrument dat is ontwikkeld door de Duitse filosoof Dr. J. Oberach. Voorlopers van de biotensor zijn de wichelroede en de pendel.
Een biotensor bestaat uit een handvat met daaraan een soort dunne flexibele veer, met aan het uiteinde een klein contragewicht. Een biotensor reageert sterk op verandering in spierspanning. Als tester heb ik de biotensor in mijn hand. Bij aanvang van een sessie vraag ik eerst toestemming aan jouw onderbewustzijn om te mogen testen. Daarna kan ik vragen stellen aan jouw onderbewustzijn en krijg dan antwoord via de biotensor, doordat deze op een bepaalde manier reageert. Zo krijg ik onderliggende informatie naar boven die gerelateerd is aan jouw klacht/probleem.
Naast de biotensor maak ik gebruik van frequentiebuisjes. Alles heeft een bepaalde frequentie, een trilling. Door gebruik te maken van frequentiebuisjes wordt zichtbaar waar in het systeem (in jou dus) een verzwakking zit. De verzwakking geeft richting aan de beste interventie om het probleem/de klacht aan te pakken.